RED CARPET FASHION

Üdvözlök mindenkit a RedCarpet-Fashion nevű, vörös szőnyeges divattal foglalkozó oldalon. Érdekel a divat és foglalkoztat, hogy milyen ruhákat viseltek a hírességek (színészek, énekesek, modellek) a legnagyobb eseményeken az év során? Ha a kérdésre igen a válasz, akkor nagyon jól helyen jársz. Az oldalon olvashattok a legújabb trendekről, minden héten szavazhattok a legjobban öltözött sztárokra, figyelemmel követhetitek a díjátadószezont és elrepítelek Titeket hollywoodi elit eseményeire, én pedig kielemzem az outfitjeiket, hiszen ki ne lenne kíváncsi rá, hogy mit viseltek egy-egy adott rendezvény alatt!?

Oldaltérkép

 
Chat
 
Family

Kérlek Titeket, hogy ide ne jelentkezzetek! Csak a kedvenc oldalaimnak tartogatom ezeket a helyeket!

 
Elite cserék

    
    
    
    

20/17
Képre vár: Viki, Monic, Kriszti, zara
Feltételek | Lekerültek

Kérlek Titeket, hogy a chatben jelentkezzetek!

 
Események

Okt 22, hét - InStyle Awards
Okt 26, pén - BAFTA Britannia Awards
Okt 30, kedd - Harper's Bazaar Women of the Year Awards
Nov 1, csüt - The Nutcracker and the Four Realms London premier
Nov 4, vas - Hollywood Film Awards
Nov 5, hét - Ralph Breaks the Internet Los Angeles premier
Nov 8, csüt - On the Basis of Sex Los Angeles premier
Nov 9, pén - Green Book Los Angeles premier
Nov 10, szom - The Kominsky Method Los Angeles premier
Nov 11, vas - People's Choice Awards
Nov 11, vas - The Ballad of Buster Scruggs Los Angeles premier
Nov 12, hét - Bird Box Los Angeles premier
Nov 13, kedd - Fantastic Beasts and Where to Find Them: The Crimes of Grindelwald London premier
Nov 14, szer - Widows Los Angeles premier
Nov 15, csüt - Mary Queen of Scots Los Angeles premier
Nov 18, vas - The Christmas Chronicles Los Angeles premier
Nov 29, csüt - Mary Poppins Returns Los Angeles premier
Dec 9, vas - Bumblebee Los Angeles premier
Dec 12, szer - Mary Poppins Returns London premier

 
Bejegyzések
Friss bejegyzések
2018.11.14. 13:11
2018.11.14. 12:50
2018.11.14. 12:20
2018.11.14. 11:22
2018.11.14. 11:09
2018.11.14. 10:51
2018.11.13. 21:00
 
Az oldalról

» Admin: Fanni
» Téma: divat
» Nyitás: 2016. január 18.
» Kinézet: v4.0 Márk
» Ajánlott böngésző: Google Chrome
» Egyéb kódok: Gergő, Linda, NikkiiWorld
» E-mail: fannismiley96[kukac]gmail.com
» Források: (x) (x) (x) (x) (x)
»

Az oldal semmilyen kapcsolatban nem áll a tervezőkkel, a modellekkel, hírességek-kel, stylistokkal. Ez csupán egy divattal foglalkozó oldal, ahol a saját vélemé-nyeimet olvashatjátok a vörös szőnyeges megjelenésekről.

belépés x kilépés

 
New events

Ruth Negga x Prada, Valentino & Gucci

2016.11.15. 12:54, Fanni

Ruth Negga még október 13-án, csütörtök este megjelent a People magazin Ones to Watch partiján, amit Los Angelesben rendeztek meg az E.P. & L.P.-ben.

A 'Loving' 34 éves színésznője egy igazán kifinomult, de mégis izgalmas és nőies ruhában jelent meg a fekete szőnyegen, ahol elbűvölően festett. Ruth egy zöld színű, metálos fényű díszekkel, valamint kék szatén csíkokkal díszített Prada lágy esésű és hosszú ujjú Prada midiruhát viselt a 2017-es tavszi/nyári kollekcióból. A színésznő nem csak a világos, pasztell színeket részesíti szerencsére csak előnyben, hanem szeret kísérletezgetni is, aminek én rettenetesen örülök, hiszen remekül állnak neki ezek az árnyalatok és izgalmas színösszeállítások is. A zöldnek ez az árnyalata tökéletes választás volt Ruth számára, mivel a sötét bőrszínével hihetetlenül gyönyörűen mutatott, a hozzá párosított tengerkék árnyalat pedig még mutatósabbá és feltűnőbbé varázsolta a végeredményt, amin még a csillogó díszítés is sokat segített. A szabásba sem lehet igazából belekötni, annak ellenére sem, hogy ez a darab egyenes szabású volt, mivel a vékony öv segítségével a derekát szépen kiemelte a színésznőnek, bár a szoknya hossza lehetett volna 5-6 centivel rövidebb. A megjelenését egy pár ezüst Jimmy Choo magassarkúval és szintén ezüst Judith Leiber clutch-csal tette teljessé.

Ruth haja szokás szerint göndör formában lett elkészítve. Viszont a sminkje a korábbiakhoz képest sokkal feltűnőbb és színesebb lett; a szemeit kék szemhéjtussal és szempillaspirállal emelték ki, az arcára pirosítót vittek fel, míg az ajkaira egy nude színű rúzs került.

Ruth még a múlt héten, pontosabban november 10-én, csütörtök este megjelent a HFPA és az InStyle magazin által megrendezett Miss Golden Globe partin, amit a los angelesi Catch LA-ben rendeztek meg.

A színsznő ez alkalommal egy bájos és romantikus stílusú, valamint nőies ruhában látogatott el az eseményre. Ruth egy rózsaszín és piros színekből összeálló, apró madár és indamintákkal díszített, valamint bársony részlettel kiegészített Valentino hosszú ujjú estélyit viselt a 2017-es tavaszi/nyári kollekcióból. A ruha tagadhatatlanul gyönyörű volt, a színek pedig igazán pompásan mutattak nem csak egymással kiegészítve, de a színésznő bőrszínével is remek összhangot alkottak, viszont ami a dekoltázsánál elhelyezkedő bársony részletet illeti, nekem egyáltalán nem tetszett, túl nagy volt és teljesen sikerült elvonnia a figyelmünket a ruha aprólékosan kidolgozott mintáiról, amelyek sokkal érdekesebbek voltak. A bársony színe viszont tetszett, mert a rózsaszín és a piros árnyalatok nagyon jól mutatnak egymással, de jobban örültem, volna ha ez most itt nem kap helyet, de ha mégis, akkor inkább kisebb részen kellett volna elhelyezkednie. Ezen kívül szerencsére más hiba ebben a darabban egyáltalán nem volt, a szabása teljesen rendben volt. Ruth dereka és a csípője is gyönyörűen ki lett emelve, bár sajnálom, hogy legalább hátul nem lett egy kicsit kivágva ez a darab. Kiegészítőként egy pár bordó Jimmy Choo magassarkút választott, viszont ékszereket nem viselt.

Ruth haján most egy picit változtattak, mivel nem göndör, hanem egyenesre beszárított formában viselte azt. A sminkje ez alkalommal is feltűnőbb lett; a szemeit fekete szemceruzával és szempillaspirállal emelték ki, az arcára pirosító került, míg az ajkaira egy bordó rúzst vittek fel.

Ruth Negga november 12-én, szombat este pedig hivatalos volt a 2016-os Governors Awards-ra, amit a los angelesi The Ray Dolby Ballroom-ban rendeztek meg.

A tehetséges 34 éves színésznő most inkább egy drámai és egy kicsit jelmezszerű, ugyanakkor nagyon elegáns ruhában lépett a vörös szőnyegre a fotósok elé. Ruth egy fekete, tüllből készített, lágy esésű, valamint pufi ujjakkal kiegészített, enyhén dekoltált Gucci estélyit viselt a 2017-es Resort kollekcióból, amit flittrekből kirakott kígyókkal díszítettek fel és tettek izgalmasabbá. A színésznő választása most egy kicsit meglepett és sajnos ezzel kapcsolatban két szék közé estem, mivel tetszett is, meg nem is. A kígyós díszítést és a ruha alapszabását imádtam, a színekkel is minden rendben volt, hiszen az egyszerű fekete alapruhát nagyon jól kiegészítették a színes flitterekkel kirakott kígyókkal, viszont a ruha jelmezszerű kialakítása nagyon nem nyerte el a tetszésemet, amin a pufi ujjak sem segítettek, amelyek szerintem teljesen feleslegesek voltak. Az estélyit a kifutón egyébként egy teljesen átlátszó darabként mutatták be, viszont Ruth számára ezen finomítottak, amit én most ez alkalommal sajnáltam, hiszen úgy sokkal fiatalosabb és kacérabb lehetett volna a megjelenésének az összhatása, így nekem csak simán szép, de nem izgalmas vagy emlékezetes. A szabás nem volt rossz, viszont az alakját nem igazán emelte ki, viszont a dekoltázsára nagyobb hangsúly került. A megjelenését egy pár fekete Gucci magassarkúval és fekete szintén Gucci clutch-csal tette teljessé.

Ruth haja újból göndör formában készült el, viszont az egészet hátrafogták több fekete hajpánttal. A sminkjén sem változtattak túl sokat, egyszerű és klasszikus lett; a szemeit füstös fekete sminkkel és szempillaspirállal emelték ki, az arcárt kontúrozták, míg az ajkaira piros rúzs került.

Ruth Negga promoting Loving

2016.11.15. 11:29, Fanni

Ruth Negga még október 16-án, vasárnap este megjelent a 'Lving' premierjén, amit a 39. Mill Valley-i Filmfesztiválon rendeztek meg Cavallo Point-ban.

A film 34 éves színésznője egy drámai és elegáns ruhában lépett a vörös szőnyegre, ahol mesésen nézett ki. Ruth egy fehér és világosszürke színekből összeálló, kétrészes Chanel szettet viselt a 2017-es Resort kollekcióból, ami egy teljesen egyszerű, fehér rövid ujjú pólóból, valamint egy világosszürke, virágokkal és fodrokkal díszített, A-vonalú maxiszoknyából állt össze. Nem tudom, hogy Ti, hogy vagytok vele, de nekem kifejezetten tetszett, hogy ez mellé a nagyon feltűnő és drámai szoknya mellé egy teljesen hétköznapi, mindenki ruhatárában megtalálható darabot párosított. A ruhaválasztás teljes egészében tetszett, meg voltam vele elégedve, bár talán egy kicst túlöltözött, ha a fesztivál nagyságát nézem, de gyönyörűen festett, így nem bántam. A színválasztás visszafogott és teljesen modern volt, Ruth most a letisztult árnyalatokat részesítette előnyben, semmilyen élénk szín nem kapott helyet az összeállításában, de ennek ellenére is izgalmas lett, főleg a két különböző stílus összepárosítása miatt és a szoknya mesés kidolgozottságának köszönhetően. A szabás is teljesen rendben volt, nem tudok belekötni, mivel a szoknya nagyon szépen kiemelte a színésznő kecses derekát. A megjelenését egy pár Christian Louboutin magassarkúval és egy szürke Chanel clutch-csal egészítette ki és tette teljessé.

Ruth haja rövid haja természetesen szabadon maradt, amit göndör formában viselt. A sminkje is nagyon egyszerű lett, a klasszikus vonalat követve; a szemeit fekete füstös sminkkel emelték ki, az arcára pirosítót vittek fel, míg az ajkaira rózsaszín rúzs került.

Ruth  október 20-án, csütörtök este pedig szintén a 'Loving' premierjére volt hivatalos, viszont most Los Angelesben, amit a Samuel Goldwyn Theatreben rendeztek meg.

A színésznő most is egy nagyon letisztult és elegáns, de sokkal inkább romantikus stílusú ruhában lépett a fotósok elé a vörös szőnyegre, ahol elbűvölően festett. Ruth ez alkalommal egy teljesen fehér, enyhén átlátszó és virágos díszítéssel kiegészített, lágy esésű Valentino estélyit viselt a 2017-es tavaszi/nyári kollekcióból. Ez a választása már sokkal egyszerűbbre, de mégis bájosabbra és szebbre sikeredett szerintem, így tökéletes döntés volt számára ez a darab, ami mesésen állt neki. A színválasztás ez alkalommal is minimalista volt, de a sötét bőrszínével ugyanúgy remekül mutatott és a visszafogott díszítettsége egy kicsit izgalmasabbá varázsolta az egészet és dobott a végeredményen, ezért nem mondható rá, hogy unalmas lenne. Az estélyinek a szabása is a legnagyobb rendben volt, a derekát és a csípőjét is nagyon szépen kiemelte Ruth-nak, igazán előnyös volt a számára, az enyhén átlátszó részek pedig sejtelmessé és kacérabbá tették az összhatást, de természetesen még így is nagyon finom és visszafogott maradt minden, semmit sem vittek ezúttal sem túlzásba. Kiegészítőként egy pár Nicholas Kirkwood magassarkút, illetve Ana Khouri ékszereket választott.

Ruth haját most pót tincsekkel egy kicsit meghosszabbították egy egy laza, göndör kontyba készítették el neki, amitől bohókásabb lett a megjelenése, és a romantikus ruhához is istenien passzolt. A sminkkel most sem estek túlzásokba, egyszerű, de mutatós lett; a szemeit barna színekkel és szempillaspirállal emelték ki, az arcára pirosító került, míg az ajkaira egy élénk piros rúzs került, ami remek kontrasztot alkotott a fehér színű ruhával.

Ruth Negga október 24-én, hétfő este már Washingtonban tartózkodott, ahol szintén hivatalos volt a 'Loving' vetítésére, amit ez alkalommal a Smithsonian National Museum of African American History-ban rendeztek meg.

A 34 éves híresség most igazán kitett magáért és egy nagyon feltűnő, izgalmas és vidám darabban látogatott el a premierre, ahol lélegzetelállítóan nézett ki. Ruth egy sárga, piros és lila színekből összeálló, enyhén dekoltált és puffos ujjakkal, valamint zsebekkel kiegészített Rosie Assoulin estélyit viselt a 2017-es tavaszi/nyári kollekcióból, amit virág és levélmintákkal díszítettek fel. A színésznő bőrszínéhez fantasztikus választás volt ez a színösszeállítás, mivel élénk és mutatós volt mindegyik árnyalat, sőt ha ez még nem lett volna elég, akkor a díszítés is igen izgalmasra sikeredett és szerencsére minden remekül passzolt mindenhez, valamint a sötét bőrszínével is istenien mutattak, gyönyörűen kiegészítették egymást. A ruha szabásába viszont egy helyen bele tudok kötni, mégpedig a pufi ujjakba, amelyek nekem egyáltalán nem tetszettek és egy kicsit öregesebbé tették a végeredményt, viszont minden más részlettel meg voltam elégedve, hiszen Ruth vékony derekát és a formás csípőjét is nagyon szépen kiemelte ez a mutatós darab. A végeredményt egy pár Jimmy Choo magassarkúval tette teljessé, ékszereket pedig egyáltalán nem viselt.

Ruth haja megint szabadon maradt, amit a megszokottak alapján göndör formában viselt. A sminkje pedig természetes és egyszerű, teljesen hétköznapi lett; a szemeit világosbarna szemhéjpúderrel és szempillaspirállal emelték ki, az arcára pirosítót vittek fel, míg az ajkaira egy matt, mályvaszínű rúzs került.

Ruth október 26-án, szerda este pedig a 'Loving' new yorki premierjére látogatott el, amit a Landmark Sunshine Theatreben rendeztek meg.

A film bájos színésznője most egy sokkal vagányabb és egy kicsit vadabb, de még így is elegáns ruhában jelent meg a vetítésen. Ruth egy fekete, átlátszó részekkel, apró kivágásokkal, valamint fodrokkal és csipkével kiegészített Rodarte asszimetrikus midiruhát választott a 2017-es tavaszi/nyári kollekcióból. A színésznő az új filmjének a promóciós körútja alatt szebbnél, szebb ruhákat viselt, viszont ez a többihez képest teljesen más volt, ami a stílusát illeti, de mégis isteni volt a végeredménye és megfelelő választás volt számára. A fekete szín egyszerű volt, viszont a ruhán helyet kapó díszítő és kiegészítő elemek izgalmassá egy feltűnővé tették az egészet, amin még az érdekes szabása is sokat segített. Ruth derekát és a csípőjét is szépen kiemelte ez a darab, viszont semmivel sem estek túlzása, nem lett túl szexi, vagy sokat mutató az összhatás, így csak visszafogottan volt dögös a végeredmény. Kiegészítőként egy pár fekete Giuseppe Zanotti magassarkút, valamint ezüst Judtih Leiber clutch-ot választott, Neil Lane ékszerekkel.

Ruth haját most sem változtattak sokat, az előzőekhez képest göndör formában viselte. A sminkje viszont egy kicsit feltűnőbb és drámaibb lett; a szemeit füstös fekete sminkkel emelték ki, az arcát bronzosították és pirosítót is vittek fel rá, míg az ajkaira piros szájfény került.

Anna Wintour x Michael Kors

2016.11.15. 10:20, Fanni

Anna Wintour is a meghívottak között volt a 2016-os Golden Heart Awards-on, amit a new yorki Spring Studios-ban rendeztek meg még október 17-én, hétfő este.

Az amerikai Vogue magazin 67 éves főszerkesztője a szokásához hűen egy nagyon elegáns és egyszerű, de mégis játékos ruhában érkezett a fehér szőnyegre, ahol remekül nézett ki és nagyon csinos volt. Anna egy fehér és sötétkék színekből összeálló, egyenes szabású és nagyobb pöttyökkel díszített Michael Kors maxiruhát viselt a 2017-es Resort kollekcióból. A divatikon mindig az egyszerűséget részesíti előnyben és ez most sem volt másképp, viszont a szokásostól eltérően most izgalmasabb lett az összhatás és nagyon jól állt neki ez a fiatalosabb darab, örültem, hogy nem egy tőle megszokott ruhában érkezett és tudott valami újat mutatni. A színek is teljesen rendben voltak, jól mutattak az enyhén napbarnított bőrszínével, főleg a sötétkék árnyalata tetszett vele, ami a szőke hajával is istenien nézett ki. A szabásba nem tudok belekötni, mivel végig jól követte Anna a kecses alakjá, bár a dereka körül még el tudta volna képzelni egy vastagabb, fekete övet. Kiegészítőként egy pár ezüst Jimmy Choo magassarkú szandált választott, ékszereket pedig nem viselt.

Anna a haját a megszokottak szerint leengedve viselte, amit egyenesre szárítottak be neki. A sminkje sem lett túl színes vagy feltűnő, de mégis mutatós volt; a szemeit fekete szemhéjpúderrel és szempillaspirállal emelték ki, az arcára pirosítót vittek fel, míg az ajkaira egy rózsaszín szájfény került.

Lily Aldridge x Michael Kors & Carolina Herrera

2016.11.15. 09:55, Fanni

Lily Aldridge még október 17-én, hétfő este megjelent a 2016-os Golden Heart Awards-on, amit a new yorki Spring Studios-ban rendeztek meg.

A Victoria's Secret 31 éves modellje egy nagyon egyszerű, de mégis dögös és nőies darabban jelent meg a díjátadón, ahol bámulatosan nézett ki. Lily egy fekete, mélyen dekoltált és magasan felsliccelt Michael Kors blézer szabású midiruhát viselt a 2017-es tavaszi/nyári kollekcióból, amit még flitterekkel díszítettek fel és egy vastagabb, fekete övvel egészítettek ki. A modell megjelenése eléggé hasonlított Chrissy Teigen-éhez, aki szintén ehhez hasonló darabban lépett a fehér szőnyegre, viszont szerencsére mind a ketten remekül választottak ruhát. Lily egy kicsit elegánsabb darab mellett döntött, viszont a mély dekoltázsrésznek köszönhetően mégis visszafogottan szexi lett a végeredmény, így sikerült egy kis játékosságot is belecsempésznie a végeredménybe. A színválasztás elég hétköznapi, sőt biztonságos volt, de a csillogó részletek egy kicsit érdekesebbé tették az egészet. A szabásban egyetlen hiba sincsen, a dereka az öv segítségével gyönyörűen ki lett emelve, illetve a lábait is sikerült megvillantania. A megjelenését egy pár fekete Gianvito Rossi magassarkú szandállal és Graziel Gems ékszerekkel egészítette ki.

Lily haját egy teljesen hétköznapi, szoros kontyba készítették el. A sminkjével sem estek igazán túlzásba, visszafogott, de mutatós lett; a szemeit szürke és ezüst színekkel, valamint szempillaspirállal emelték ki, az arcát kontúrozták, míg az ajkaira egy nude színű szájfény került.

Lily október 27-én, csütörtök este pedig ellátogatott a 2016-os World of Children Awards-ra, amit szintén New Yorkban rendeztek meg az 583 Park Avenue-ban.

A modell most egy hihetetlenül elegáns és drámai szettben lépett a kamerák elé, ahol lélegzetelállítóan nézett ki. Lily egy fekete, pánt nélküli, flitterekkel és strucc tollakkal díszített Carolina Herrera A-vonalú midiruhát viselt a 2017-es tavaszi/nyári kollekcióból, ami alatt még egy teljesen átlátszó, laza fehér inget is viselt a még különlegesebb végeredmény érdekében. A ruha alatt viselt ing trend nem újkeletű, sőt az utóbbi pár évben több női hírességen is láthattunk ehhez hasonló szetteket például a Golden Golbe vagy az Oscar díjátadóján is, de az egyik legemlékezetesebb mégis csak Julia Roberts megjelenése volt, aki vegyes érzéseket váltott ki mindenkiből még 2014-ben. Az igazat megvallva, ha nekem választanom kellene kettőjük közül, akkor habozás nélkül a modell nevét mondanám ki, mivel az ő összeállítása sokkal finomabb és nőiesebb volt, sőt a ruha díszítettsége miatt még izgalmas is az egész, nagyon szépen ki lett dolgozva. A ruha szabása pedig lehetővé tette, hogy Lily vékony dereka és a formás csípője is szépen ki legyen emelve, az enyhén átlátszó szoknyarész pedig sejtelmesebbé és kacérrá varázsolta az egészet. A színekről sokat nem lehet elmondani, mivel hétköznapi és egyszerű volt a választása, de mégis jól néztek ki és az aprólékosan kidolgozott díszítés miatt egy szavunk sem lehet rá. Kiegészítőként egy pár Aquazurra magassarkú szandált és Neil Lane ékszereket választott.

Lily haja most leengedve maradt, amit középen elválasztva és a hátára omolva viselt, egyenesre vasalva. A sminkje most egy kicsit feltűnőbb lett, mint az előző alkalommal, de sokkal jobban nézett ki; a szemeit fekete tusvonallal és szempillaspirállal emelték ki, az arcát kontúrozták, míg az ajkaira világosbarna rúzs került.

Daisy Ridley x Victoria Beckham

2016.11.15. 09:03, Fanni

Daisy Ridley még október 18-án, kedd este ellátogatott a 'The Eagle Huntress' los angelesi premierjére, amit a Pacific Theatreben rendeztek meg a Grove-ban.

A film 24 éves színésznője egy nagyon nőies és dögös, de mégis kellően elegáns ruhában érkezett a veítésre, ahol mesésen nézett ki. Daisy egy fekete, mélyen dekoltált és alakkövető Victoria Beckham midiruhát viselt a 2017-es Resort kollekcióból. A fiatal színésznő megjelenése nem volt éppen izgalmas vagy emlékezetes vörös szőnyeges pillanat, viszon kár lenne tagadni, hogy mennyire csinos és egyszerű, de mégis szexi volt a végeredmény, ami remekül állt neki. A ruha hátulja is mélyen ki volt vágva, a nyaka körül pedig egy piros pánt helyezkedett el, aminek a jelenlétét igazából nem is értem, mivel túl sok mindent nem adott hozzá a végeredményhez, sőt előlről nézve még fura is volt számomra az apró kis piros részlet, hiszen ennyi nem teszi izgalmasabbá, és a haja is eltakarta, szóval semmi funkciója nem volt igazából. A ruha kacér szabása volt a kedvencem az egészben, hiszen a vékony derekát és a formás csípőjét is hibátlanul kiemelte Daisy-nek, valami fantasztikus volt az egész és hihetetlenül szexi, amin még a mély dekoltázsrész is sokat segített. Így összességében nekem a letisztultsága és hétköznapi stílusa mellett is nagyon tetszett. A megjelenését egy pár fekete Jimmy Choo magassarkú szandállal és EF Collection ékszerekkel tette teljessé.

Daisy haja leengedve maradt, amit oldalt elválasztva, egyenesre beszárítva viselt. A sminkje is elég egyszerű, de mégis mutatós és a klasszikus stílust követte; a szemeit vékony fekete tusvonallal és szempillaspirállal emelték ki, az arcára pirosítót vittek fel, míg az ajkaira egy bordó matt rúzs került.